Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen “Doğru Büyüyorum Projesi” kapsamında; serebral palsili bireylerin sosyal hayata katılımına ve bedenlerinin doğru gelişimine katkı verecek 600 set “pozisyonlama ve taşıma” cihazı düzenlenen törenle teslim edildi.
Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan özel gereksinimli bireylerin Engelliler Haftasını tebrik ederek konuşmasına başlayan Kacır, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye hedefiyle sanayiden teknolojiye, eğitimden sağlığa hemen her alanda tüm kesimleri kuşatacak pek çok atılımı hayata geçirdik. Kalkınmayı; toplumumuzun istinasız her bir ferdinin refah seviyesini ve konfor alanını genişleten bir unsur olarak gördük. Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşırken; hiçbir bireyin geride kalmadığı, her yeteneğin ve kabiliyetin değere dönüştüğü bir yapı inşa ediyoruz. Bizler de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, özel gereksinimli bireylerimizin hayatını kolaylaştıran, onları toplumsal yaşama dahil eden projelere ayrı bir önem atfediyoruz."
Bakan kacır, son 22 yılda TÜBİTAK eliyle özel gereksinimli bireylerin ihtiyaç duyduğu tıbbi cihaz ve ekipmanlar alanında 153 projeye 754 milyon lira destek sağlandığını belirterek, "Yeni nesil ortez ve protez teknolojilerine yönelik Ar–Ge projeleri; TÜBİTAK programlarından öncelikli olarak desteklenecek projeler arasında yer alıyor. Girişimcilerimiz, mühendislerimiz; teknoparklar bünyesinde faaliyet gösteren 85 teknoloji firmasında ve 31 Ar-Ge merkezinde özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çalışmalara imza atıyor. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programımız kapsamında ortopedik cihaz ve ekipmanların üretimine yönelik 643 milyon liralık yatırımı harekete geçirdik. Ülkemizin dört bir yanında yerel potansiyeli harekete geçiren kalkınma ajanslarımız; özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artıracak sosyal projelere öncülük ediyor." dedi.
Kalkınma Ajansları eliyle, özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamak adına 298 projeye 855 milyon lira kaynak aktarıldığını vurgulayan Kacır, "Bugün de onları toplumda daha görünür hale getirecek bir adım daha atıyoruz. Sizlerin de yakından bildiği üzere serebral palsili bireylerin sosyal hayata katılımı ve bedenlerinin doğru gelişimi için “pozisyonlama ve taşıma” cihazları büyük öneme sahip. Bugüne kadar yurt dışından temin edilen bu cihazların ülkemizde 10’da birden daha düşük bir maliyetle üretilmesini sağladık. Ayarlanabilir sırt açısı, skolyoz ve bası yarasını önlemeye yönelik destekleri, yokuş fren kilidi gibi pek çok özelliğe sahip bu cihazlar çocuklarımızın hem konforunu hem de güvenliğini önceleyen bir yaklaşımla geliştirildi" açıklamasını yaptı.
Bakan Kacır, konuşmasının devamında şunları aktardı:
"Taşınabilir, kompakt yapısıyla ailelerin günlük yaşamına uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Ülkemizin güçlü üretim ve teknoloji geliştirme kapasitesinin meyvesi olan 600 set “pozisyonlama ve taşıma” cihazını, bugün evlatlarımıza hibe etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, teknolojiyi insana, sosyal hayata, eğitime ve sağlığa da hizmet eden bir araç olarak görüyoruz."
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 korfezden.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.