Sivas’ta 10 Mart 2026 tarihinde Numune Hastanesi Acil Servis yolu üzerinde ve Ahmet Turan Gazi Mahallesi TOKİ konutları önünde bağlantılı iki ayrı silahlı saldırı meydana geldi.
İlk olayda, M.D. ve Y.D. isimli şahısların bulunduğu araca pompalı tüfeklerle ateş açan saldırganlar, araçta maddi hasara yol açarken şans eseri yaralanan olmadı.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz takibi sonucunda olayın failleri olduğu belirlenen Y.S.B., Y.D., G.D., M.A.D., M.Y., M.T. ve ismi belirtilen diğer şüpheli, olaydan kısa süre sonra suç aletleriyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında saldırılarda kullanılan 2 pompalı tüfek, 1 tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 7 şüpheliden 6’sı "Kasten Öldürmeye Teşebbüs" ve "Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması" gibi suçlardan tutuklandı.
Emniyet müdürlüğü, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat esasıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 korfezden.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.